Cainiii si marketingul?

Posted: September 2, 2011 by zarionuandzarionu in De pe plaiul mioritic
Tags: , , , , ,

Care este legatura intre caini si marketing? Pai in teorie nu prea este dar in practica… Da’ sa va explic ce si cum.

Ma indreptam spre job. Adica dimineata. Stateam adormit pe jumatate in statie la tramvai asteptand. Vad tramvaiul intrand in statatie si brusc frana din aia cu scantei. Ce s-a intamplat? Pai un caine a trecut neregulamentar strada, da’ nu oricum ci pe sub tramvaiul in miscare. Panica. Vatmanita se da jos plangand ca a calcat pe cineva. Dupa ce aprofundam problema vede ca era doar un caine. Oarecum miraculos cainele nu a patit nimic (o fi azi Sf. Azorel in calendarul cainesc si a infaptuit un miracol). Ba mai mult se pare ca s-a si imprietenit cu tramvaiul pentru ca a refuzat sa iasa de acolo cel putin 30 de minute. Lume ca la circ, uni il injurau, altii il chemau. Ba un domn generos a mers sa cumpere o placinta pentru a i-o oferi drept recompensa daca iese. Intr-un final si-a facut cineva pomana de a rupt un bat dintr-un pom si l-a incurajat bland prin inghiontire pe caine sa iasa de sub tramvai. Cainele nu doar a iesit, dar vazand atat lume in jur a vrut musai sa-si demonstreze calitatile extraordinare de atlet si a rupt-o la fuga de a disparut din raza noastra vizuala in fix 14.27 secunde.

Deci se urca tota lume in tramvai si demaram. Eu plin de spume ca intarzii la job din cauza patrupedului. Moment in care aud cel mai tare slogan ever: LEUCPLASTURI aveeeeeeem, leucoplasturi cu rivanol, serveteleeee…  Raman prost. Zic ca nu am auzit bine dar vocea rroma se aude iar: leucoplasturi avem. Si uite cum marketeeri se chinuie sa scoata campanii de promovare pe sume colosale si o tiganca foloseste o „licenta poetica” si inventeaza un cuvant nou intr-o sclipire de geniu as putea spune. Pentru ca noul cuvant proaspat inventat iti spune si ce este produsul,  la ce foloseste si iti si aduce aminte ca este util. Si e mult mai scurt decat „plasturi din leucoplast cu rivanol”.

Si ce legatura au cainii cu marketingul? Pai au pentru ca dupa ce m-a umplut de spume jivina cu 4 picioare am auzit una dintre cele mai tari chestii ever dintr-o sursa cel putin neconventionala. Si asta m-a binedispus de am ajuns la birou cu capu linistit si zambetul pe buze.

Advertisements
Comments
  1. haggard87 says:

    🙂 foarte tare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s