Cap-de-Creta

Posted: August 4, 2011 by zarionuandzarionu in Critici
Tags: , , , , ,

In fiecare dimineata de Luni pana Vineri Zarionu si Bullshit pornesc din Prelungirea Ghencea spre job-uri.  A lu’ Bullshit e pe langa Mallul Liberty si a lui Zarionu trei statii mai incolo, pe la Parcul Carol (joburile adica). Deci merg ei impreuna pana la Liberty in crucisatorul stelar de lupta marca Renault Symbol culoare albastru galactic pe care il are Bullshit de la job. Si in drum spre job fac de regula 30-35 de minute, pentru ca merg pe strazi numai de ei stiute (si de juma’ de Bucuresti) si ajung la Sebastian ultra rapid (cam warp 5 asa). In fiecare zi din saptamana stau fix 48.6 secunde la semaforul de la Sebastian. In afara de Joi. Joia, semaforul automat cu 3 becuri de culori diferite care dirijeaza traficul din intersectie este inlocuit de un semafor uman dotat cu burta,  sapca alba si fluier.

Adica azi e joi si in loc de 48.6 secunde am stat 10 minute la Sebastian pentru ca Domnu’ semafor a fluidizat traficul lasand sa treaca cate 5-6 masini si dupa aia fluiera suav si plictisit din fluiericiul din dotare si oprea. Si hai si stanga, si hai si sensul opus, tot cate maxim 10 masini asa. Si sa vezi concert la claxon si „futu-i mata” ce ii cantau soferii ca multumire pentru mareata treaba ce o facea el.

Acu’ stau si ma scarpin in cap si ma intreb: nu or avea dreptate americanii cu vorba aia a lor ca daca merge nu-l repara? Adica de ce vii tu Cap-de-Creta sa fluidizezi traficul intr-o intersectie in care se merge OK? Si cum mama dracului fluidizezi de in mod normal stau maxim 1 minut la semaforul ala si cand apari tu stau 10? De parca asa visam eu sa imi incep ziua de Joi (cea mai crancena a saptamanii ca e inainte de Vineri care e inainte de Sambata cand stau cu dansa in sus si lenevesc dupa o saptamana de munca. Deci urasc Joia mai mult decat Lunea. Si ma ajuta si Supozitorul-cu-sapca-alba s-o urasc si mai tare).

Asta e o traba tipica pentru Romania: iei ceva care merge si il faci sa mearga mult mai prost doar ca sa te simti important. Si statea impasibil desi toata lumea il injura si claxona. Nu exagerez, era o claxoneala acolo de nesuportat. Io daca stateam in intersectie la Sebastian si ma trezea din somn maretul concert la claxon cred ca ii daruiam ceva rosii lu domnu’ gabor. De la balcon, ca nu cred ca ma deranjam sa i le duc personal.

Si am observat ca treaba cu fluidizarea se intampla peste tot la fel, nu doar la Sebastian. Pe vremea cand lucram in Baneasa stiam daca e politist in intersectie la aeroport cam de la Miorita asa. Ca de acolo era coada de masini (cand nu era stateam cam 2 semafoare la Pod Baneasa si 2 la aeroport). La fel si la Razoare. Sau la Academie. Sau peste tot. Asa ca am o sugestie subtila pentru Politia Rutiera: NU  MAI  FLUIDIZATI  TRAFICUL  LUAVA-S  SAPCILE  IN  PULA!!!!!!!!!! Mergeti si amendati taximetristii care stau pe trecere sau blocheaza cate o banda in intersectie ca asa vrea pula lu’ ei. Sau pe aia care merg pe liniile de tramvai cu masina. Sau pe aia care blocheaza intersectii ca sunt smecheri si trec pe galben-aproape-rosu-de-10-secunde. Adica faceti-va meseria ca de aia va platim, nu ca sa asteptam de prosti in intersectii sa dati voi plictisiti din mana.

Si pentru gaborul de la Sebastian: sper sa te inneci cu fluieru’ si sa-l inghiti ca sa-o dirijezi pe nevasta-ta cand te besi in Do major!

Advertisements
Comments
  1. Mindframes says:

    Asa se intampla si la iesirea din pasajul lujerului. Acelasi lucru. Nu prea stiu eu ce fluidizeaza ei…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s