De ce nu facem si noi ca ei?

Posted: June 30, 2011 by zarionuandzarionu in Astea-s reclame????
Tags: , , , , , , ,

 

In primul rand despre maimuta creativa: daca nu ai auzit de Creative Monkeyz ori te-i nascut ieri ori nu ai internet (exclus ca doar citesti asta, nu?). Deci pe langa seria epica cu Robotzi cei de la C.M. ne aduc cate o pata de culoare in viata asta gri si monotona prin tot ce inseamna creativitate: arta digitala, picturi, fotografii si manipulare foto, epic ads si asa mai departe. Si nu doar pun o poza pe zi sau ceva de genul, nu, pun cateva lucrari din portofoliul fiecarui artist pe care il prezinta, informatii despre el, link catre site-ul sau blogul lui, etc. Adica nu fura poze pentru a-si creste “audienta” ci popularizeaza arta in randul vizitatorilor siteului lor.

Dar care e traba? Ce e cu Maimuta Creativa si de ce va spun despre ei? Ca doar intrati si voi pe site-ul lor si nu au nevoie de reclama de la mine. Pai uite cum sta traba: am vazut azi dimineata pe siteul lor o serie de reclame epice. Si cea care mi-a placut cel mai mult a fost prima, cea de la Coca Cola. Acu poate ca nu stiti dar Coca Cola are un buget de marketing cat urmatoarele trei companii din top la un loc. Deci cel mai mare buget de marketing din lume. Si reclame proaste de la ei nu am vazut pana acum. Si ca sa va dati seama ce poti face cu bugetul asta imens: spuneti-mi daca mergeti mai mult de o statie de tramvai/autobuz/troleu sau 5 minute pe jos prin oras fara sa vedeti undeva scris Coca Cola sau vreunul dintre produsele lor (Sprite, Fanta, Schweppes, Capy, Dorna, Burn, etc.). Asta se face cu bani multi: awerness si mult mai multi bani din vanzarea de produse. Marketingul nu este o cheltuiala ci o investitie. Bagi bani ca sa scoti bani. Acu’ ca trebuie sa il faci cu cap e deja la mintea cocosului, dar romanii stiau de mult asta, de unde si expresia devenita deja proverb: reclama este sufletul comertului.

Asa dar tot nu am zis ce-i cu Creative Monkeyz si Coca Cola: pe site-ul lor am vazut astazi cea mai buna reclama la Coca Cola si una dintre cele mai bune reclame pe care le-am vazut vreodata. Reclama poate fi vazuta mai jos. Enjoy.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s