Ecooooo baa!

Posted: May 4, 2010 by bullshit in Critici
Tags: , , ,

A fost unu mai. Tot poporu s-a dus sa-si friga pulpa pe gratar, sa bea cantitati astronomice de bere, sa distruga ce se mai poate distruge din paduri, vama, si implicit din imaginea rockerilor in acest caz. Ne bucuram ca am ajuns subiect de stiri in fiecare an si imaginea noastra este reprezentata de un cocalaro-metalist, plin de nisip, cu paru jegos, si atat de rupt in gura de beat incat nu poate lega 2 cuvinte.

Imi place ca ne dam mai inteligenti decat cocalarii manelisti, cand defapt suntem toti o apa si-un pamant.

In orice caz, imi place si ca suntem eco. Suntem eco cand avem un concert moca si mergem la eveniment sa sustinem miscarea eco – adica bem ca nesimtitii, ne facem tambra, si aruncam pet-urile pe unde ne vine ca a doua zi sa avem ce aduna cand ne dam mari ecologisti.

………………………

Tot romanu zice ca statul nu face, nu drege. Zice ca nu are cosuri de gunoi si deaia arunca orice, pe unde apuca. Baaaa…. statu e inc0mpetent, da daca cosurile de gunoi nu cresc magic din pamant pe la padure sau in varfu’ muntelui sau pe plaja, e atat de greu sa cari dupa tine un sac menajer? e greu cand iti strangi grataru sa-ti strangi si gunoaiele?

S-a dovedit weekendul asta ca nu suntem decat niste betivi notorii care actioneaza doar pe interes.

Nu stiu ce companie producatoare de vodka sintetica, impreuna cu o firma de salubritate s-au hotarat sa creeze o actiune de curatare a padurii dupa distrugerea de unu mai. Astfel, la nu stiu cate kile de deseuri adunate primeai o juma de vodka. Mai are rost sa spun ca padurea se facuse luna? Ca era curat si frumos?

E simplu. Avem grija de mediu doar daca ne umflam matu cu papa bun sau ne distrugem ficatu cu vodka sintetica.

Hai sa ma i-au si de stat. Ca deaia suntem organizati si avem guvern parlament si tot felul de forme juridice care sa ne organizeze si sa ne perpetueze:

In Germania, exiosta o taxa care se numeste Pfand. Se plateste pe fiecare pet. Exista o forma a acesteia pusa si pe alte genuri de ambalaje. Dar hai sa exemplificam: E 1 euro bautura, se adauga 30 de centi taxa Pfand. Bei ce trebuia sa bei si cand ramai cu petul in mana, daca vrei sa-ti recuperezi aia 30 de centi te duci si il reciclezi.

Hopaaa. deci se poate. O luam invers fata de modul obisnuit, adica cu pastrarea curateniei, si incepem cu partea financiara. Poluezi, te arde la buzunar. O treime din pretul bauturii, e destul de mult. Astfel te gandesti de 2 ori inainte de a arunca ambalaje d’ampulea pe strada. Ok…. sa spunem ca iti permiti sa poluezi….ca esti bastan…. aici intra in actiune tiganii strangatori de pet-uri care le aduna de pe urma ta si fac bani pentru a-si trimite puradeii la cersit in Franta.

Rezultat: totul e mai curat si tiganii nu mor de foame. Asta cu tiganii nu e tocmai ok, dar… ma rog sa zicem ca nu sunt rasist.

Hi sa mai dau un exemplu de nesimtire crunta. Cand a venit caldura, la mine in cartier, toata lumea a inceput sa-si amenajeze gradinita din fata blocului. Au sapat, au pus flori, gazon, etc, plm. Eu stau la parter si gradinita e fix in fata geamului de la bucatarie. Cand am avut timpul necesar, impreuna cu Melcul Viclean, am curatat gradina de gunoaie si am sapato.

Anul trecut, o curatasem si o sapasem tot noi. Se pare ca gradinita din fata blocului apartine aluia de la parter, si e obligatia lui sa o curete si sa o amenajeze. Tin sa mentionez, ca nu mai fusese curatata si sapata de ani de zile. Am scos saci intregi de gunoaie din ea.

Anul asta, cum am spus, am repetat procedura. Numai curatat, si sapat. Totusi, la nici o saptamana, a inceput sa-mi apara recolta de anul asta. O recolta reusita de chistoace, oase, si alte gunoaie.

Bine, nu vii sa o cureti, dar dupa ce eu ma chinui si o curat, tu vii si te caci asa pe fata, in munca mea? Mai lipsea ca in timp ce curatam gradina sa inceapa vecinii sa ne arunce chistoace in cap.

Nu mai zic nimic. Asta e romania, astia suntem noi romanii. Marii urmasi ai dacilor si ai romanilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s