Valentine’s day sau cea mai diabetică sărbatoare a anului

Posted: February 10, 2010 by zarionuandzarionu in De pe plaiul mioritic
Tags: , , , ,

Pe scurt voi prezenta de ce Valentine’s day este o labă de sarbatoare. Știu că nu sunt primul care a zis treaba asta da’ o să prezint de ce în concepția mea Valentine’s Day este o sărbătoare onirică felațio-onanistă (un vis la o muie  finalizat cu o labă). Adică speri că dai mega cadou și te alegi cu o bucă da’ de fapt îți ia cadoul și zice un mercic. Și tot la sex manual ajungi că se pare că nu a fost adânc impresionată de cadou așa cum te asteptai. Da’ nu-i nimic, la anu’ știi ce ai de făcut, iei ceva uber meseriaș (neapărat mai scump decât anul ăsta) și sigur o să pice ceva.

De la Wiki citire despre Valentine’s:

România a început să sărbătorească şi Valentine’s day, deşi deja avea Dragobetele ca o sărbătoare tradiţională. Aceasta a dus la multe repercursiuni din partea mai multor grupuri, persoane reputabile şi instituţii dar şi organizaţii naţionaliste ca Noua Dreaptă, care condamnă Ziua îndrăgostiţilor ca fiind o sărbatoare superficială, comercialistă, importată drept un kitsch occidental.

Ză man – ză legend:

Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit şi a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică dar majoritatea bărbaţilor lui nu au vrut să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că bărbaţi voiau să stea acasă cu soţiile şi copiii lor în loc să se lupte pentru el.

Claudiu a găsit o soluţie pentru această problemă. A decis ca niciunul dintre soldaţii din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbaţi să meargă la război şi să lupte ca nişte adevăraţi soldaţi.

Valentin, care era un preot, credea că oamenii trebuiau să se căsătorească. Astfel el a căsătorit în secret cupluri. El făcea cununiile în locuri secrete, deci împăratul nu-l putea găsi.

Dar el l-a găsit. Valentin a fost arestat şi adus în faţa împăratului. Lui Claudiu i-a plăcut de Valentin şi a crezut că este un om tânăr şi înţelept. L-a încurajat să renunţe la creştinism şi să devină un soldat roman. Valentin a refuzat. El a fost întemniţat şi condamnat la moarte. Până în ziua execuţiei, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi şi le-a semnat scriind “Adu-ţi aminte de Valentin al tău.”

Valentin a fost probabil ucis pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Totuşi este necunoscută data datorită faptului că nu se ştie dacă legenda este adevărată dar este oricum o poveste frumoasă. Nu există dovezi pentru a arăta dacă această poveste este adevărată sau nu dar oricum ziua de Sfântul Valentin este celebrată în onoarea sa.

Deci noi de fapt pe 14 a lu’ februarie nu sărbătorim vre-o mare îndragosteală ci că un împarat Roman l-a descăpățânat pe Valentin, iar Valentin înainte să moară a trimis scrisori la oameni prin care le cera să își amintească de el. Bun, și unde-i dragostea aici? Sau automat căsătorie=dragoste, iar căsătoriosul este întruchiparea lui Cupidon?

De ce cred io ca Valentine’s Day suge: NU AM NEVOIE DE O SĂRBĂTOARE CARE SĂ-MI AMINTEASCĂ CĂ SUNT ÎNDRĂGOSTIT. Sunt îndrăgostit în fiecare zi, iubesc și sunt iubit. Și dacă alții au nevoie de o sărbătoare să le reamintească asta, este treaba lor. Da’ să nu mi-o bage mie pe gât. Sunt sătul de roz, inimioare roșii, bomboane de ciocolată, ursuleți pufoși și alte orătănii de pluș. Un masaj relaxant după o zi lungă și grea exprimă mai bine dragostea decât orice orătanie împăiată. Un SMS cu „te iubesc” trimis intr-o zi random de marți face mai mult decât un camion de pernițe în formă de inimioară.  Un film siropos văzut duminica dimineața urmat de o plimbarică prin parc și un prânz delicios face pentru mine mai mult decât o cina „romantică” odată pe an.

Și acu’ partea cu adevărat urâtă a lu’ Valentine: Io nu sărbătoresc sărbătoarea, da’ jumatatea mea mai bună da. Asta înseamnă că tre’ să îi iau cadou, că neh, așa trebuie. Da’ ea nu o să îmi ia nimic, că pe mine mă enervează Valentine’s Day.

Advertisements
Comments
 1. melcuviclean says:

  pai e o sarbatoare pentru puberi ca sa se aleaga si ei cu un pupic (echivalentu’ “bucii” de care pomeneai), deci stai linistit ca nu esti in target :))) Singurele care se bucura de sarbatoarea asta lama sunt “jumatatile” (dar nu crede ca ar fi vorba de chestia aia cu “today love is in the air) ci doar faptu’ ca au cu ce se lauda a doua zi pe la prietene : “uite fata ce cadou mishto mi-a luat”

  • bullshit says:

   da fata uite, mi-a luat dinti cu ciocanu:)). Ziua in care a crapat valentin suge. Daca toti ar da cu ciocanelul in dinti iubitei de 14 februarie, pariu ca nu s-ar mai sarbatori?

   @melcusticlean – ba tu mai scrii ceva? sau mi-am pierdut 5 minute din pretioasa mea viata sa-ti fac cont asa degeaba?
   Eu vreau sa te fac faimos si tu te misti cu viteza melcului care se uita in priza?
   Uite, te si premiez, daca scrii ceva il pun pe zarionu sa-ti lustruiasca carapacea cu ceara. Daca nu scrii, il pun sa ti-o lustruiasca cu bata!!

 2. cercopitica says:

  De acord cu tine, e un pretext stupid de a face un gest frumos (niste flori + bombonele) le poti oferi in orice zi. Doar ca unii uita sa faca chestii de genul “oricare zi a saptamanii” si sarbatoarea asta le reaminteste :).Mai naspa e ca dupa ce te intoxica cu vreo saptamana inainte pe la tv, radio, cinema, oricunde te uiti cu ochii, unii tot se trezesc in ziua de 14, in drum spre casa “sa-mi bag ….. , am uitat sa iau bomboane!!! “

 3. kid2920 says:

  eh… asta e acum! oricum parerea catorva (destul de multi, dar se pare ca nu conteaza) tot nu va impiedica americanizarea Rromaniei… prea multe filme, prea multa publicitate, prea multa prostie!!!

  oricum, mie imi place ideea, si a sfantului valentin, si a dragobetelui, si a zilei de marti, sau miercuri sau… oricare!!! ma bucur in fiecare zi si sarbatoresc faptul ca iubesc!

  si daca altii au decis ca aia tre sa fie ziua iubirii, ca oricum avem tot felul de zile in care se sarbatoresc tot felul de chestii, atunci so be it!!!

 4. Andrei Stefan says:

  Imi place cum scrii… Ai punctat bine si ai scos in evidenta in cateva cuvinte nocivitatea unei sarbatori aprute peste noapte in Romania . Argumentele tale sunt foarte bune.

 5. ana says:

  Ceausescu interzise tot.De ce sa nu existe o zi in care sa faci o bucurie iubite?

  • Zarionu says:

   Nu vad legatura cu Ceausescu si ce interzisese el. Eu sunt de parere ca nu ai nevoie de o zi speciala in care sa ii faci bucurii iubitei, daca o iubesti ii faci bucurii in fiecare zi, nu? In plus avem sarbatoarea noastra dedicata iubirii, se numeste Dragobete.

 6. kid2920 says:

  raman la: sa se legalizeze tot!! sa fie ceausescu!!!

  hai, frate, da-o-n plm…!!! =))

 7. Ioan Popa says:

  deci cum ? Claudiu a interzis casatoriile soldatilor cu femei si Valentin asta a fost de acord sa o faca cu toata armata romana ? si le trimitea scrisori sa nu-l uite ? da’ ce era asta mha, popnarus primus ? si noi trebuie sa-l sarbatorim ? daca se da liber … ma mai gandesc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s