Drago-betele – Traditii episodul II

Posted: February 9, 2010 by bullshit in De pe plaiul mioritic
Tags: , , ,

Vine acea perioada a anului cand se imbogatesc cofetarii. chinezii care fac inimioare, tiganii care fura inimioarele de la chinezi,  s.a.m.d.

Desigur, ca si aici avem niste obiceiuri traditionaleromanesti:

Inainte de vreme pretutindeni prin sate se auzea zicala: “Dragobetele saruta fetele!”. – la care fetele: Nu vrem bani nu vrem valuta, Dragobete sa ne…  saruta.

Credinta populara româneasca spune ca cei care participa la Dragobete vor fi feriti de boli tot anul. – daca poarta prezervativ, mat  de oaie sau macar un ciorap flausat.

Asadar: dimineata, imbracati in cele mai bune haine, tinerii se intalneau in centrul satului sau in fata bisericii. Daca timpul era favorabil, porneau cantand in grupuri catre padure sau prin lunci in cautarea ghioceilor si a altor plante miraculoase(folosite pentru descantece de dragoste), daca vremea era urata se adunau la unii dintre ei acasa si se tineau de jocuri si de povesti.

=

Gigele,hai prin padure sa cautam dracu’ niste menta, salvie, ghiocei , orice sa ma “improspatez” ca iar put ca un mort ca mi-a fost lene sa ma spal si hai la Leana ca cica e gang bang ba!! Ca dragele de ele e bête! Pardon.! E Dragobete!

Femeile obisnuiau sa atinga un barbat din alt sat in ziua de Dragobete ca sa fie dragastoase tot anul si mai aveau grija sa dea mancare buna orataniilor din curte, pasarilor cerului, nici o vietate nefiind sacrificata la Dragobete. De multe ori, flacaii petreceau din plin de Dragobete si prin satele vecine, ca sa le mearga bine peste vara .

Adica: trascau,tuica,vin+ tarani + femei + topor,gard,tambra,cataroi,herpes = stirile de la ora 5. “Dupa ce Vasilica a atins, dar nu a vrut sa sacrifice prin strangulare cu buza sarpele cu un singur ochi al lui Costica, motivand ca de Dragobete nu se sacrifica nici-o vitetate, Costica a decis ca toporul nu este considerat vietate, deci poate fi sacrificat prin implantarea in capul Vasilicai.”

Deci, in mare parte dupa aceasta sarbatoare se bucura femeile urate de la tara. Se bucura pentru ca femeile frumoase sunt vio-luate cu japca de taranii beti din alte sate, iar acum il pot cuceri pe Ionel -Groparu, acesta nemaiavand alte frumuseti pe care sa le cucevioleasca.

Pace la curcani!

Advertisements
Comments
  1. Ioan Popa says:

    si partea rea e ca … ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s