Traditii – episodul unu : Colinda porcului!

Posted: January 18, 2010 by bullshit in De pe plaiul mioritic
Tags: , , , , ,

Orice ne-am e bogat in traditii, dar nici unul in traditii la fel de cretine ca ale noastre. Mai departe vom exemplifica cateva dintre ele in functie de ocazie: craciun, nunta, paste etc.

Colindatul:

Se strang gasti de copii.Se instruiesc in arta de a  canta colinde fals, se trimit in oras sa terorizeze rudele si sa faca rost de bani  de beutura si tigari pentru parinti.  (asta daca nu cumva raman fara ei pe drum din cauza binevoitorilor tigani care ii lasa fara banii obtinuti din urlat ca nu cumva parintii sa-si distruga viata prin alcool si tigari. – si mai ziceti ca gipsanii nu au intentii buneJ)

Cand copii merg la colindat se mai spune ca trebuie dotati cu un bat (cu care sa-si scoata ochii in cazul in care nu produc bani) Daca copii vin inapoi, se ia batul incredintat si se snopeste in bataie cu el un animal. Motiv: – ca sa nu se imbolnaveasca vita. Batul de colindat e sfant, asta inseamna ca daca animalu’ supravietuieste snopelii incredintate de proprietar, e puternic si nu se va imbolnavi.

In ajun de Craciun, nu se imprumuta nimic! , ca altfel, cel caruia i se va imprumuta va avea noroc la furtisaguri tot anul. Stati linistiti, ca in ajun de craciunul colindatorii, imprumuta singuri ce gasesc prin curte si voi nu aveti nici-o vina. De-aia de la an la an colindatorii sunt mai specializati in imprumutat .

Ignatul

Se achizitioneaza un porc, sau se scoate din cotet cel crescut pe parcursul anului. (aviz femeilor: porc in cotet nu inseamna sotul care bea bere in fata meciului dintre F.C. Beat’nSant si F.C. Scuipa.nDunare). Se aduna o gasca mare de betivani vecini care sa troscaiesc grav de la prima ora a diminetii cu tuica si vin inainte de alergarea porcului. Se allege cel mai treaz vecin si i se da sarcina de a kilari animalu’ prin injunghiere in gat (nici aici nu e vb de sot;)). Dupa  ce prin cele trei gauri din gatul porcului (normal tre sa fie una, dar s-a ales vecinul prost)  se scurge tot borsu iar degetu lu vecinu care a fost insarcinat cu kilaritu este gasit si asezat in gheata pentru a putea fi cusut la loc, se purcede la incinerat porcul. Aici ar fi fost dragut din partea porcului sa cante: Ard in flacari, pentru tine,  stii prea bine! – dar nu are silicoane ca Ana Lesko, deci nici voce.

Dupa ce a ramas chel, porcul este curatat bine. Se considera curatat bine cand culoarea soricului este aceiasi ca cea a pielii lui Michael Jackson.  Se aseaza o patura pe animalul proaspat curatat iar pe patura se aseaza un copil care calareste porcul. Acest procedeu este pus in aplicare pentru a ne asigura ca tara nu va duce lipsa de zoofili, necrofili violatori etc.) Acum pe bune, orice copil isi doretse sa calareasca un porc mort.  Ce?Tu cand erai mic nu iti doreai sa calaresti animale moarte? – nu esti normal!

Apoi se cresteaza sfanta cruce pe capatana lu porcu’.

Dupa ce se da copilul jos se purcede la leviscerarea lu animal. Se transeaza in diferite bucatele, folosind topoare, fierastraie si alte unelte. Cum traditia trebuie pastrata,  din generatie in generatie, la acest process trebuie sa asiste si un copil. Astfel, ne asiguram ca sansele de a ajunge un adult labil psihic cresc. Deci, va fi un labil psihic care va pastra traditia cand se va apuca de transat: nevasta, copii, etc.

Ce or fi avand europenii astia cu noi de nu ne lasa sa transam porcii cum vrem noi si sa pastram, traditia?

  Pace la curcani!

P.S. – Melcul Viclean suge!

Advertisements
Comments
 1. kid2920 says:

  =)) si tu esti rautacios!!! ca si eu calaream porcul!!! si ii mancam urechile!!! si nu mi-am luat bataie la colindat, ci era sa fac diabet de la ciocolata achizitionata cu banii de la urlete!!! >:P ciufulit urat ce esti!!!

 2. Zarionu says:

  Auzi mah, lasa bullshitu si zi de unde stii tu traditiile astea asa de bine? Ori oi fi si tu vrun necrofil-zoofil inca vanat de la colindat? :))

 3. haggard87 says:

  mai bullshit sper ca aia nu e o poza cu tine cand erai mic 😛

 4. kid2920 says:

  nicio sansa!!! prea blond!!! >:P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s