Povestiri din Dacia III sau mai bine spus Daewooia.

Posted: October 5, 2009 by bullshit in Moduri de a-ti lua viata
Tags: , , , ,

Trecutus eras Ceausescus, trecutus eras Iliescus (x 3 ) Constantinescus, trecutus eras Basescus. Estatus erus Basescus ???!!

De la era lu’ Atotus Stiutoris Ceausescus si pana in prezent, multe lucruri s-au distrus schimbat. Caruta Masina poporului a revenit la origini (adica au venit fratuzi si au luat inapoi ce era al lor), granitele s-au deschis si poporul “roman” a cucerit noi teritorii (Macaronia, Branzia Croasantia, Coridia Betivia).

Astfel, avand in vedere schimbarile petrecute in “Tara lu’ …escu”, ori care ar fi el, m-am  hotarat sa ma modernizez si eu. Am pus mana pe o troti masina mai noua si mult mai fioroasa – Matizzzz

2_daewoo_matiz_4X4=16

(daca era dupa puterea mea financiara, la ora actuala nici Dacia aia verde nu o aveam dar, am gasit o firma non falimentara la care m-am angajat, firma care si-a facut un obicei foarte ciudat din  a-mi da salariul, si pe langa salariu mi-a mai dat si masina – clar ceva e in neregula cu oamenii astia)

Deci, acum pedalez conduc un matiz.

Matizul e foarte ok ca masina (daca nu bate vantul din fata, nu trebuie sa iei curbe, nu trebuie sa acccelerezi, nu trebuie sa cari bagaje….). Pentru ca e gratis, chiar e o masina foarte ok. Ar fi cazul sa nu mai exagerez. E masina de oras, si la cat costa, e mai mult decat buna.

Sambata, fiind foarte plictisit, si neavand ce sa fac in “Bucarest” (papa nu mai aveam, bani  nu mai aveam, tigari doar cat sa-mi ajunga cateva ore,) m-am hotarat sa le fac o bucurie parintilor si sa dau o tura pana in orasul natal.

Norocul meu a fost ca vineri este  zi de alimentat masinile cu carburant la firma si macar benzina aveam. Deci imediat, ca un copil bun si intelept ce sunt, m-am grabit spre casa sa-i bag in faliment pe ai mei parinti.

Soarta insa avea alte planuri pentru mine.

M-am urcat deci in “masina”, am iesit din “Bucarest”, am pedalat zi de vara pana-n seara, si am ajuns intr-un final la 30 de km distanta  de Buzau, adica la 60 de km de orasul meu “Ramnicu Sarac”.  Al meu Matiz, avand propria lui vointa si dorinta, a hotarat ca am intrat cu viteza prea mare in localitate si mi-a taiat acceleratia … de tot.. si motorul, si benzina, si tot.

Astfel m-am trezit ca stationez involuntar pe partea stanga  la ceva distanta de orice urma de civilizatie.  (satele nu e civilizatie, sa se stie care este, deah?!)

Am incercat sa repornesc masina,… nimic.

Normal ca am facut ce ar face orice om independent, pe salariu, si cu capul pe umeri: am pus avariile, am scos triunghiul reflectorizant (uuuu shiny!!!!), l-am plasat la distanta regulamentara de fundul masinii sa nu-mi transforme cineva Matizul in Renault (am vazut eu intr-o reclama ca daca busesti o masina de perete se transforma in Renault), si, si… l-am sunat pe tatal prietenei mele sa vina sa ne culeaga.

Cat am asteptat noi, Matizul nostru a intrat in “safe mode” si s-a hotarat el ca nu mai are nevoie de avarii ca, de’, nu era noapte, si nu treceau masini pe langa noi care ar fi putut sa ne chilareasca.

Astfel am asteptat salvatorul nostru in bezna.

Intr-un final, a aparut salvatorul,  am scos Matizul din “safe mode” (am rencarcat bateria) dar, Matizache fiind suparat  ca vroiam sa-l trezim din somn, nu a pornit. Binevoitori, am vrut sa-l tractam cu “stanga” (imi place cum suna, staaaangaaaaa, voarte barbatesc si macho!!!) , dar s-a rupt staaangaaaaa.  Bineinteles ca dupa aceasta intamplare eu si El Salvatore ne-am transformat in necrofili livratori de carne proaspata direct in frigiderele Koreenilor. (nu, nu e Matiz facut la Craiova!)

Pasul imediat urmator a fost sa reinodam staaaangaaaa, si  am tarat trici masina pana in prima benzinarie unde am si abandonat-o.

A doua zi, dis de dimineata, am luat un doctor de Matiz (erau la magazin la promotie, trei la 10 lei) , si impreuna cu El Salvatore si a lui furie visinie (Daewoo Espero adica) am plecat inapoi sa readucem bestia copilasul la viata.

Am ajuns, l-am gadilat pe Matizache la capota, i-am data sa suga energie de la Furia Visinie, Doctorul i-a schimbat scutecul (o siguranta frate, am ramas ca prostii in drum pentru ca nu am fost in stare sa schimbam o amarata de siguranta!!!)  si a pornit Matizache.

Si astfel am terminat prima aventura neplacuta cu inlocuitoru’ de dacie.

(Da, ca nesimtitul Duminica seara am umplut masina cu mancare le-am luat alor mei ultimul ban din casa si ne-am intors in “Bucarest”)

Zi iend!! (Sper!)

Advertisements
Comments
 1. handreea says:

  te spun lu tata ca l-ai poreclit ”el salvatore”=)))
  ft tare frate:))

 2. cecauteuinviatamea says:

  deci vicu nu numai ca are masina, dar are si prietena :)) hehe, o duci bine, dle

 3. l.john says:

  lasa bah ca acum nu mai ai ‘inlocuitorul de dacie’, sa vad ce faci acum… sper sa nu faci de ras vreo bicicleta, pardon, scuza-ma am uitat ca nici deia nu mai ai! 😀

 4. l.john says:

  Nu te mai plange atat mah, nu ti-a intrat si tie in cap odata ca masinutile astia mai complicate di pi la noi is cu o idee mai bune decat o caruta trasa de un magar? eu te sfatuiesc sa nu te mai agiti si sa mai bagi in seama toate fleacurile si sa spui: ‘lasa ba ca mere si asa doar traim in Romanica’. 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s