De ce să (NU!) (Serios: NU!) iți iei cincilla

Posted: July 27, 2009 by zarionuandzarionu in 1

ChinchillaCâteva motive pentru aț-i lua un animaluț dăsta:

1. Este cel mai pufos animaluț din lume

2. Traiește 15 ani

3. Arata toți la fel (dacă din greșeală îl arunci pe geam (shit happends) poți să iei altul și prietena nu o sa-și dea seama. Daca se vaită ca nu o mai recunoaște îi spui că o fi răcit sau ceva de genul ăsta)

4. Expertii spun că are același grad de inteligența cu delfinii si gorilele (bine că nu și aceleași apucături)

5. Este foarte curat și nu emană mirosuri

Câteva motive să nu-ți iei cincilla:

1. Este animal nocturn – cu siguranta vei deveni și tu pentru că noaptea este perioada lui preferata de ronțait

2. Traieste 15 ani – dude!

3. Orice îi dai să mănânce va descoperi că dulapul/telefonul/șapca/papucii tăi sunt mult mai gustoși. Dar în cazul în care decizi că dacă tot îi plac atât de mult i le dai să le manance va descoperi că tastatura/încărcătorul/coșul de rufe/telecomanda sunt mult mai gustoase. Și tot așa.

4. Nu are voie să mănânce decât pelete speciale pentru el iar doar o data sau de două ori pe saptămână o bucațică de măr, morcov sau o stafida (no shit! vezi punctul 3)

5.Este cel mai pufos animaluț din lume – degeaba, nu te lasă să îl mangâi (poate doar așa câteva secunde cât mănâncă o stafidă)

Acum, că am văzut avantajele dar și MINUSCULELE dezavantaje în ceea ce privește cincilla (sau fiul cel mic al Satanei cum îmi place mie să îl alint) vei ști la ce să te aștepți atunci când prietena (nici un bărbat cu orientare sexuală corectă nu va cumpara unul din proprie inițiativă) te va ruga îți va porunci să îi iei cadou unul. Eu recomand să îi amintesti de parfumelul/pantofii/rochița care i-au placut in mall  (sigur ți-a bătut un apropos subtil in ultima vreme) pe sistemul: draga, dar nu vrei tu mai bine sa iți luăm… Si daca nu și nu, Gerula și iar Gerula  o sa adaugi un nou membru familiei și anume un rozator. Și daca tu crezi că e mai ieftin ca parfumelu’ te înseli. 150-200 de roni la crescători, 450-550 de roni la pet-shop. Și cand ajungi cu el acasă îți dai seama că iți trebe cușcă, și te duci la pet shop să îi iei (150 de roni minim). Dupa aia ajungi cu cușca acasă și iți dai seama că îi trebe și papa (nu manancă frunze de mușcată așa cum credeai). Te intorci cu papa și intre timp prietena care a citi pe net te informează că mai trebuie picurător pentru ca nu poate sa bea apă din castron, rumeguș (de ăla trebuie să-ți pară bine, ințelegi tu) si nisip pentru baie (nu poate să facă baie în castron pentru că nu are, iți amintești, apă bea din picurător).

După ce te obișnuiești puțin cu animalu’ descoperi ca banii pe care ii strangeai pentru concediu nu mai sunt pentru concediu. Animalu’ nu poate suporta temperaturi mai mari de 25 de grade așa că aparatul de aer condiționat tocmai a urcat pe primul loc in topul prioritaților. Și degeaba îi explici ca ieri au fost 38 de grade si animalu’ nu a crapat…

Și inchei cu un mesaj către fetele care sunt convinse că o să-mi iau porția de rigoare de hrană rece pe minim o săptămână și tradiționala palmă după ceafă când prietena mea o să vadă postul ăsta: prietena mea nu are adresa de la blogul ăsta, ea știe că am un blog pe care postez poezii producție proprie, și da, până acum am publicat vre-o 5, 2 de Blaga și 3 de Eminescu  și acum compun una de Bacovia, că tot vine toamna 🙂

Advertisements
Comments
  1. ne-am prost says:

    tartarache, nu e ma mai simplu sa scapi de ea?… macar animalul nu judeca… si data viitoare cand vrea animale pufoase, nu te mai rade inghinal vreo luna, si prezinta`i dihania paroasa

    • zarionuandzarionu says:

      De ce esti ne-am prost? Stii cand ziceam ca prietena nu stie adresa de la blog? Era doar asa, sa scriu. De fapt a citit comentul tau si acu’ se indreapta spre tine sa-ti scoata ficatul prin rinichi cu un ac. SI POATE!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s